Kim Anderson

Posted by Alice at 11:50

неделя, февруари 06, 2011

 Всички под един или друг повод сме попадали на онези чаровни, най-често черно-бели снимки на деца, снимани в пози и ситуации и пози, типични за възрастните... на мен лично подобен тип фотография ми действа усмихващо, а предполагам и на повечето от вас също... :о) Но замисляли ли сте се кой стой зад тези усмивки?!... аз лично не бях докато по случайност не попаднах на информация и материали на фотографа Ким Андерсън... да, точно той е виновникът за всички тези запечатващи се за дълго в съзнанието ни образи... а кой всъщност е той?

 Ким Андерсън е европеец истинското име не когото е Bertram Bahner, в началото на своята кариера започва като фотограф за различни рекламни и модни агенции. Интересът му към детската фотография се пробужда докато наблюдава
малката си дъщеря Никол да играе с приятелите си. Днес именно този първоначален интерес е превърнал Андерсън в един от най-известни световни фотографи. Като негов запазен почерк може да се определи черно-бялата фотография с открояващи се един или няколко ярки цветни елемента, а децата запечатани във фотографиите му най-вече носят аксесоари и са снимани в ситуации, присъщи по-скоро за възрастните, но за разлика от възрастните притежават една неподправена невинност и чар, на които рядко някой може да устои. Друго много характерно за работата на Андерсън е фактът, че той я върши с помощта на цялото си семейство - своята жена и двете си деца (момче и момиче), които  като малки много често са били модели на своя баща.


























1 comments:

hopeless.chocoholic каза...

Усмихващо... защо чак сега установявам,че имаш блог :D