Person, music & lyrics - Jason Mraz

Posted by Alice at 23:54

четвъртък, януари 14, 2010

От лятото насам, колкото и промени да настъпват в плейлиста ми, едно име постоянно си стои упорито там... китара, мелодичен поп, джаз, реге и рядко рок, в комбинация с подслаждащи ежедневието... накратко казано... американския певец и текстописец - Джейсън Мраз... Enjoy! ;o)
"Lucky" Official Video With Colbie Caillat

Jason Mraz | MySpace Music Videos

Make It Mine

Jason Mraz | MySpace Music Videos


Official web-site of Jason Mraz ;o) -->

Don't try to change the movie, but the main character...

Posted by Alice at 18:33


Случвало ли ти се е да искаш просто да върнеш лентата на живота назад, към онези кадри когато си още дете - малко, безгрижно, щастливо, което взима с пълни шепи от чудесата на живота и открива скъпоценностите в дреболийте, които възрастните даже не забелязват?! Случвало ли ти се е да искаш пак да върнеш онези неуморими пламъци в очите и душата си и пак да си онова хлапе, което никой и нищо не може да спре?!… но дори и да ти се е случвало, навярно опитите завършват неуспешно с момента, когато без да искаш минаваш покрай огледалото и там вече не е онова дете… ами новият/та ти… пораснал, замислен за поредната задача или среща, записана в тефтера, която чака вниманието ти… няма ги пламъчетата, навярно я няма и усмивката, изгубена в лутането и борбата да постигнеш повече и да се докажеш на себе си и на целия свят… уви не можеш да върнеш лентата на филма, в който именно ти си главния герой… но пък можеш да промениш героя… звучи страшно и трудно нали?!… но пък в никакъв случай не звучи невъзможно…
напоследък от никъде ми дойде идеята да изнамирам спомени и "съкровища", свързани с хубавото старо време… пожълтели от времето снимки, забравени случки, стари български филми (двойно по-стари и от мен самата дори), гледах "Красавицата и звяра" , прочетох отново "Малкият Принц" (хммм за 15-ти път може би) и "Алиса в страната на чудесата", приятел ми припомни за веселите истории в "Патиланско царство" и какъв малък патиланец бях и аз преди години… макар и не за много дълго сякаш и аз бях в моята си страна на съкровищата и чудесата, където да се мечтае не беше странно, а усмивките бяха нещо съвсем лесно достижимо… в момента, когато стана време да се върна отново в "страната на дълбоко забравените дребни чудеса", осъзнах простичката истина, че в детските приказки и книжки, именно възрастни (неуспели да върнат лентата назад, но успели да променят "героя") учат индиректно възрастни как да преоткрият себе си… Екзюпери, Карол, Босилек… реален пример, за факта, че реалността може да бъде пречупена и променена, при наличие на правилния подход… в такъв случай щом вече някой го е направил, защо пък и аз, ти, който и да е... да не може?! Как ли?! Много лесно - просто трябва като една съвременна Алиса (или Малък Принц например) да преоткриеш себе си, да преразпределиш приоритетите си и ако всичко е изпълнено правилно, най-вероятно вече няма да бъде невъзможно да се открие дълбоко скрития, неописуемо малък ключ, за малката врата, водеща към безкрайната страна на истинските житейски чудеса... вече необходимо и достатъчно условие няма да бъде от голям да се превърнеш в малко дете, а да се научиш как да откриваш големите и истински важни неща в малките и незабележими елементи на ежедневието си...Няколко книжки, които заслужават най-малко един прочит:

"Малкият Принц" - Антоан Дьо Сент-Екзюпери

"Патиланско царство - Ран Босилек

"Алиса в страната на чудесата" - Луис Карол