4 Април - Световен ден за бой с възглавници

Posted by Alice at 0:42

събота, април 04, 2009

Като малка много обичах боевете с възглавници (не че сега не обичам, просто не ми се удава възможност)... забавлението и смеха винаги бяха гарантирани, както и вероятното последвало наказание, когато с брат ми имахме неблагоразумието да унищожим някоя възглавница...и въпреки това, винаги си заслужаваше! :)



Днес, хора по целия свят са решили да преоткрият детското у себе си за един час, от 15 до 16ч, да се забавляват от сърце, организирайки за поредна година "Световния ден за бой с възглавници". В тазгодишната инициатива участват градовете - Бостън, Вашингтон, Чикаго, Детройт, Денвър,Ню Йорк, Хюстън, Индианополис, Лос Анжелис,Ричмонд, Орландо, Сиатъл, Сент Луис, Каракас, Валенсия, Будапеща, Кейптаун,Лондон, Стокхолм,Лисабон, Миазаки, Монпеле, Монреал, Квебек, Ванкувър, Падуа, Порто Алегре, Сан Пауло, Сидни,Виена.


Малко история - Боят с възглавници стартира като традиция преди няколко години в Америка, в определен ден стотици/хиляди хора излизат на определените места, за провеждане на инициативата, носейки възглавницата си... замахваш с възглавницата си, докато имаш сила, или докато тя е здрава... преди, когато са били по-разпространени пухените възглавници всичко е потъвало в мек пух, днес перуината намалява значително... истината е, че няма никакъв дълбов замисъл, стоящ в основата на събитието...едничката идея е да се забавляваш, колкото сърце ти дава сред тъпла от познати и непознати...



Има си и правила
* Възглавницата да бъде голяма и мека/задължително/-за да не боли и да се къса по лесно.
* По време на боя не трябва да си усърден- възглавницата не трябва да се ползва са съревнование-това е забавление.
* Боят започва точно в определен час и завършва, когато участниците се уморят или възглавниците се скъсат.
* След боя е добре да почистите своя пух.
* Колкото повече хора се съберат, толкова по добре.
* На края, но и по-важност идва почистването. Участниците са задължени да почистят местността след края на събитието, или най-малко бъркоятията, която сами са направили. (... хубаво е всеки да има ясното съзнание, както точно причинява на околната среда... малко налудничаво е да има "Green day" и други подобни инициативи и само няколко дни да замърсяваме пак Земята... затова, ако ви се удаде възможност да участвате, след края на инициативата помислете и за планетата!!!;) )