Нова любима книга...

Posted by Alice at 17:34

четвъртък, юли 09, 2009

Хубаво е когато има хора около нас, които непрекъснато ни вдъхновяват или пък ни дават свежи идеи... благодарение на един такъв човечец, който честичко обича да освежава, понякога еднообразните ми дни, седнах най-после да прочета "Алхимикът" на Паулу Коелю. Хммм... бих казала, че наистина е една от най-хубавите книги, които съм чела някога... наглед простичка и кратичка, а в действителност съдържа повече мъдрост и истини за живота, може би от последните 10 книги, които четох взети заедно... до преди да я прочета, си мислех че и за нея, както за много други книги, малко е преувеличавано с хвалбите, но се оказа точно обратното... хубавите думи, които бях чула се оказаха малко... сега е ред на малко вдъхновяващи цитати:

"Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си."
"Простите неща са необикновени и само мъдреците успяват да ги видят."
"Когато се виждаме постоянно с едни и същи хора, те се превръщат в част от живота ни. А когато се станат част от живота ни, започват да искат да го променят. И ко не сме такива, каквито те искат да бъдем, се сърдят. Защото всички смятат, че знаят как точно трябва да живеем живота си. Но никой не знае как трябва да изживее собствения си живот."
"Всичко се свежда до една единствена същност. И когато силно искаш нещо цялата Вселена ти съдейства, за да постигнеш желанието си."
"Ако обещаеш нещо, което все още не притежаваш, ще загубищ желанието да го постигнеш."
"... За нея всички дни бяха еднакви. А когато всички дни станат еднакви, това означава, че хората са престанали да забелязват хубавите неща в живота, докато слънцето върви по небосклона..."
"Има неща, за които човек не трябва да пита, за да не избяга от собствената си съдба."
"Ако можеш никога да не излизаш от настоящето ще бъдеш истински щастлив човек. Животър ти ще се превърне в безкраен празник, защото той не е нищо друго освен моментът, в който живеем."
"Когато човек обича, нещата придобиват още по-дълбок смисъл."
"...Щеше да му изпраща целувки по вятъра с надеждата, че той ще се докосне до лицето на момчето и ще му каже, че тя е жива и го чака, така както една жена чака един смел мъж, тругнал да търси мечти и съкровища..."
"Всяко търсене винаги започва с късмета на начинаещия. И винаги завършва с изпитание на завоевателя."
"Най-тъмен е часът преди изгрева на Слънцето."
"Когато нещо еволюира, еволюира и всичко онова, което го заобикаля."
"Онова което се е случило веднъж, може и да не се повтори. Но всичко, което се е случило два пъти, със сигурност ще се случи и трети път."
"Всеки човек на Земята, независимо с какво се занимава, винаги играе главна роля в Историята на света и обикновено не знае това."
"Една работа е свършена само, когато е достигната крайната цел."
"Само едно нещо прави мечтата невъзможна: страхът от неуспех."